Sosyal Medya

Coğrafyamız

Canlı bombalardan biri YPG’nin elinde

IŞİD'in canlı bombacıları arasında yer aldığı öne sürülen Mahmut Gazi Tatar’ın Tel Abyad’da YPG'ye esir düştüğü iddia edildi...



IŞİD'in canlı bomba eylemi yapabilecek 21 kiÅŸilik listesinde yer alan Mahmut Gazi Tatar'ın Tel Abyad'da Kürtlere karşı savaşırken YPG'ye esir düÅŸtüÄŸü iddia edildi. Söz konusu listede adı geçen Tatar'ın yaklaşık iki aydır YPG'nin elinde olduÄŸu belirlendi.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre; Türkiye genelinde canlı bomba eylemi yapabilecek 21 IŞİD militanının bulunduÄŸu listede ismi yer alan Mahmut Gazi Tatar'ın nerede olduÄŸu ortaya çıktı. 24 yaşındaki Mahmut Gazi Tatar'ın geçen aÄŸustosta PYD'nin silahlı kanadı YPG tarafından Tel Abyad'da yakalanarak ‘gözaltına' alındığı belirlendi. YPG militanlarının sorguladığı Tatar'ın, ‘Adıyaman ve Åžanlıurfa'da IŞİD'in eÄŸitimkampı var. Bize 5 ay boyunca "cihat" üzerine ders verildi. Ardından Suriye'deÄ°slam Devleti'ne katıldık' dediÄŸi öÄŸrenildi. 
  
ÜNÄ°VERSÄ°TELÄ° MÄ°LÄ°TAN 

Canlı bomba listesindeki Tatar, IŞİD ile tanışmasını PKK'ya yakınlığıyla bilinen ANF'ye aÄŸustos ayında ÅŸöyle anlatmıştı: “Adıyaman Üniversitesi'nde okudum. Okul ihtiyaçlarımı karşılamak üzere, Adıyaman ile Urfa arasında kurulan Suriyeli mültecilerin kaldığı kampa yemek veren amcama ait ÅŸirkette çalışmaya baÅŸladığım dönemde yalnız başıma takılıyordum. Ahmet Korkmaz isimli biri ile tanıştım. Bir süre sonra sohbetlerimiz dini içerik kazanmaya baÅŸladı. Ahmet ile konuÅŸmalarım sırasında cennet-cehennem konusunda anlattıkları bende bir korku uyandırdı. Bu sohbetlerden sonra namaz kılmaya baÅŸladım. Bir gün Ahmet bana dini eÄŸitime katılmak isteyip istemediÄŸimi sordu. Kabul ettim. Ahmet'in Adıyaman stadyumu yakınında Mezarlık Mahallesi'nde “dini eÄŸitim kampı” olarak kullandığı bir evi vardı. O kampta 4 kiÅŸi ile birlikte eÄŸitim almaya baÅŸladık.”
 
"IŞİD'E NASIL KATILDIM?" 

“5 ay sonra Ahmet'in aranması çıktı. Bir süre sonra da Ä°brahim isimli birinden Ahmet'in Suriye'ye geçtiÄŸini öÄŸrendik. Ahmet, Ä°brahim üzerinden bize haber gönderiyordu. Son olarak 2015 Mayıs ayında Ahmet, haber göndererek IŞİD'e katılmak isteyip istemediÄŸimi sordu. Anlatıldığı gibi savaÅŸ olmadığını, Suriye'de savaÅŸ yaÅŸanmadığını, bunların medyanın karalaması olduÄŸunu söyledi. EÄŸer kabul edersem, Suriye'de bir aylık Ribat (nöbet hizmeti) ardından Ä°slam Devleti içerisinde istediÄŸim ÅŸekilde bir iÅŸ verileceÄŸini ve normal bir yaÅŸam sürdürebileceÄŸimi aktardı. Ben de hem yaÅŸadığım sıkıntılar hem de aldığım cihat eÄŸitimi nedeniyle katılmayı kabul ettim. Ä°brahim'in direktifleriyle, Kilis'e gittim. Kurye benimle birlikte 17 kiÅŸiyi Cerablus'a geçirdi.” 
 
ADIYAMANLI GENÇLERE ÇAÄžRI YAPTI
  
Gazi Tatar verdiÄŸi röportajda, memleketlilerine de bir çaÄŸrı yaptı: “Cihat, bize ‘ya zafer ya ÅŸahadet‘ sunacaktı. ‘ÖldüÄŸün zaman Allahın hurilerden faydalanıyorsun, yaÅŸadığın zaman da Ä°slam Devleti'nin toprakları geniÅŸliyor. Her halükarda faydalı çıkıyorsun, kazanıyorsun'' diye anlatıldı. Ben de bu nedenle katılma kararı verdim. Ama Adıyaman'daki gençlere buradan seslenmek istiyorum. Ortada zafer veya ÅŸahadet yok. Hayatınız biter. Bize Türkiye'de anlatılanlarla, burada gördüklerim arasında daÄŸlar kadar fark var. IŞİD bize anlatıldığı gibi deÄŸil.” 
 

"TÜRK TABURUNUN ADI KONSTANTÄ°N'DÄ°'
 
Cerablus'ta karşılaÅŸtığı durumu da anlatan Gazi Tatar, ÅŸunları söyledi: “Cerablus'a vardıktan sonra bizi karşılayan kiÅŸiler Bab kentine götürüleceÄŸimizi, orada eÄŸitim kampına alınacağımızı söyledi. EÄŸitim kampının ardından Tel Abyad'a geri gönderildim. Burada Türklerden oluÅŸan 27 kiÅŸilik bir tabur olarak gönderildik. Bizim tabura Konstantin Taburu adı verilmiÅŸti. YPG Tel Abyad'ı kuÅŸatınca kaçtık. Kaçarken çatışma yaÅŸandı, yanımdakiler öldürüldü. Ben bir köyde ahıra saklandım. YPG'nin arama tarama çalışması sırasında yakalandım.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.